Ben je op zoek naar creatieve ideeën om meer klanten naar jouw salon of onderneming in de beauty branche te trekken? Lees dan snel verder!

Zorg voor een leuke aanbieding of actie

Een actie kun je zo simpel houden of uitbundig maken als je zelf wilt. Een eenvoudige actie waarbij je korting geeft kan potentiële klanten over de grens halen om jouw behandeling of product eens uit te proberen, maar je kunt het ook op andere manieren benaderen.

Zo kun je een actie houden waarbij een klant gratis of met korting iemand mee mag nemen. Zo maak je een goede eerste indruk!

Vergeet niet om te blijven binden met je huidige klantenkring. Met een spaarkaart kunnen klanten sparen voor een gratis product of behandeling en zo beloon je ze voor hun loyaliteit.

Promoot jouw beauty salon op social media

Zoek interactie met je (potentiële) klanten via social media. Op social media kun je jouw onderneming en talenten laten zien, klanten reviews laten schrijven, nieuwe aankomende producten en andere nieuwtjes aankondigen, en nog veel meer.

Op social media kunnen potentiële klanten in een oogopslag zien hoe jouw talent eruit ziet en hoe anderen jouw werk beoordelen. Dit zijn belangrijke factoren waar een potentiële klant zich mee bezig houdt bij de beslissing tot een aankoop. Laat al dat moois dus zien!

Samenwerken met andere beauty bedrijven

Als jij bijvoorbeeld een schoonheidssalon hebt, werk bijvoorbeeld dan samen met iemand die permanente make-up verzorgt. Omdat jullie niet hetzelfde product verkopen of dezelfde dienst verlenen zijn jullie geen directe concurrenten van elkaar, maar in de eigenschappen van jullie doelgroep zitten veel overeenkomsten. Maak daar slim gebruik van!

Start met een digitale nieuwsbrief

Zie een nieuwsbrief als een digitale flyer. Je verspreidt ze makkelijk en het is een stuk goedkoper! In de nieuwsbrief zet je leuke nieuwtjes en aantrekkelijke deals. Wat voor leuks kan de klant de komende tijd verwachten? Verwijs in je nieuwsbrief naar je website, zodat je makkelijk kan doorklikken naar meer informatie.

Speel in op trends

De beauty branche is ontzettend dynamisch en gevoelig voor trends. Daar kun je slim gebruik van maken. Zorg dat er altijd een deel van je aanbod inspeelt op trends. Speel bijvoorbeeld in op de seizoenen maar ook op social media trends.

Kun je wel wat hulp gebruiken op het gebied van social media? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op!

Laat een reactie achter